dimecres, 14 de març del 2018

Aliments

Aliment és allò que els éssers vius mengen i beuen per a la seva subsistència. El terme procedeix del llatí Alimentum i permet nomenar cadascuna de les substàncies sòlides o líquides que nodreixen als éssers humans, les plantes o els animals.
A més de tot això és important saber que els aliments es poden classificar en diversos tipus. Tanmateix, si tenim en compte el que és la composició d'aquells ens trobaríem amb dos grans grups: • Els orgànics, que són els que ens aporten vitamines, greixos, hidrats de carboni i proteïnes. • Els inorgànics, que ens donen oligoelements, aigua i minerals. És a dir, ens aporten energia.

Funció Energètica: L'energia corporal s'obté dels Hidro-carbonis i de les Grasses. L'organisme necessita energia per mantenir la calor corporal i energia per a totes les funcions biològiques, a més per realitzar tots els treballs i exercicis que fem diàriament. Com ara caminar, parlar, treballar, moure'ns, etc. Funció Plàstica: o formadora de teixits i òrgans, la realitzen en la seva major part les proteïnes formades per aminoàcids. Les dividim en proteïnes completes i incompletes. Les proteïnes completes són les que tenen tots els aminoàcids essencials, aquells que el nostre organisme no pot formar. Són fruites oleaginoses, carns, llegums. El calci i el fòsfor també formen part del nostre esquelet que és la sustentació del cos. Funció reguladora: la constitueixen els enzims i hormones del nostre organisme que estan constituïdes majorment per proteïnes, vitamines i minerals. Els enzims faciliten la digestió transformant els aliments que ingerim perquè siguin útils al nostre cos. Les hormones regulen tots els processos vitals del nostre organisme, permeten créixer als nens i mantenir el bon funcionament del cos dels adults. Són riques en vitamines i minerals totes les fruites i verdures.

Tots els aliments incomplets i complets contenen aigua

Els Següents són els problemes que puc sorgir arran d'aquesta conducta:
Efectes Físics

-obesitat
-Tensió arterial elevada i Nivell alt de colesterol
-Malaltia del cor o altres problemes cardíacs
-Problemes articulars
-Manca de son
-Diabetis tipus 2
-Problemes gastrointestinals
Efectes emocionals

-Depressió
-Estrès
-Ansietat
-Perduda d'interès en activitats Anteriorment plaents

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada