dilluns, 27 de març del 2017

Treball de Recerca: Eratóstenes i Cavendish

Eratóstenes i Cavendish

Eratóstenes:
Resultat d'imatges de imagenes de eratostenes

Quan i on va naixer?: Va naixer el 276  a.C. a la ciutat de Cirene, Grecia Antiga, actualment Libia

Que era? Sobre que treballava?: Era un matematic i cientific molt important.

Quin va ser el seu treball mes important? El que va fer que Eratóstenes siga realment conegut va ser la medicio del la Terra, per a la cual cosa es puga realitzar Eratóstenes va utilitzar un metode trigonometric a mes de les nocions de la latitud i longuitud.

Erastóstenes en els seus estudis dels papirs de la biblioteca d'Alexandria, va trobar un informe d'observacions a Siena, uns 800 km al sue-est d'Alexandria, on es deia que els rajos solars al caure sobre una vara al migdia del soltici d'estiu no produïa ombra.

Eratóstenes llavors va relaitzar les mateixes observacions a Alexandria el mateix dia a la mateixa hora, descobrint que la llum del Sol iniciada verticalment en un pou d'aigua el mateix dia a la mateixa hora. Va assumir de manera correcta que si el Sol es trobava a gran distancia, els seus rajos en arribar a la terra devien arribar en forma paral·lela si aquesta era plana com es creia aquelles epoques i no s'haurien de trobar diferencies entre les hombres projectades pels objectes a la mateixa hora del mateix dia, independentment d'on es trobessin. Malgrat aixo, al demostrar-se que si ho feien, va deduir que la terra no era plana i utilitzant la distancia coneguda entre les dues ciutats i l'angle mesurat de les ombres va calcular la circumferencia de la Terra en aproximadament 250 estadis(40.000 quilometres)

Resultat d'imatges de mesura de la terra


Per a que serveix i en que consisteix el ''Garbell d'Eratóstenes''?: Es un antic algorisme que serveix per a cercar tots els nombres primers fins a un determinat enter. 

Consisteix en trobar els nombres primers d'aquesta manera:





Cavendish:
Resultat d'imatges de imagenes de henry cavendish



Quan i on va nèixer?:  Va naixer el 10 de Octubre de 1731, en Niza abans Regne de Cardenya, actual Francia

Que era? Sobre que treballava?:  Va ser un fisic molt important.


Quin va ser el seu treball mes important?:






Quan i on va nèixer?
Què era? Sobre què treballava?
Quin va ser el seu treball més important? Està relacionat amb el planeta on vivim.
Al seu treball mes important, el que en realitat va fer va ser calcular el valor d'una constant en una fòrmula d'una llei que havia descobert anteriorment un altre científic anglés. Qui era aquest científic? A quina llei ens referim?











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada