divendres, 4 de novembre del 2016

Rectangle d'or.



Hola sóc Irene, aquest és el meu rectangle d'or. Un rectangle d'or és un rectangle amb una mesura específica la qual fa considerar-lo perfecte. La Successió de Fibonacci és una succesió matemàtica de nombres naturals tal que cada un dels seus termes és igual a la suma dels dos anteriors. Aquesta successió fou descrita per primera vegada per Leonardo de Pisa (àlies Fibonacci) i cadascun dels seus termes rep el nom de nombre de Fibonacci. Els 10 primers termes són:

n12345678910









F(n)11235813213455













PROCEDIMENT: 1.-Dibuixem un quadrat i el dividim verticalment per la mitat amb una guia. 2.-Tracem una línia des del punt mitjà del costat del quadrat fins la cantonada oposada. 3.-Posem aquesta línia horitzontalment i des del punt mitjà del quadrat. 4.-Dibuixem el rectangle d'or, un costat és el del quadrat, l'altre fins el final de la línia anterior.


PROCEDIMENT: Mitjançant la integració d'un quadrat de costat b en un rectangle d'or dels costats d'un × b , hi ha un rectangle que encara és or. Pot repetir el procés i integrar un quadrat de costat a - b en el rectangle d'or de costats b × ( 1 - b ), com es mostra a la figura de l'esquerra. Aquest mètode pot estendre indefinidament. Si, en cada quadrat està dibuixat per un quadrant d'extrems dos costats de la plaça, com a la figura, s'obté una espiral. Aquesta és una bona aproximació d'una espiral d'or.


Aquest és l'enllaç per veure-ho al google drive.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada