dimecres, 5 de novembre del 2014

EXPLICACIO DE BINARI A DECIMAL


                                               ! EXPLICACION DE BINARIO ¡

- El sistema binari, anomenat també sistema diádico en ciències de la computació, és un sistema de numeració en el qual els nombres es representen utilitzant solament les xifres zero i un (0 i 1). És un dels que s'utilitza en els ordinadors, ja que treballen internament amb dos nivells de voltatge, per la qual cosa el seu sistema de numeració natural és el sistema binari (encès 1, apagat 0) .

                     


                                                   ! DECIMAL A BINARI ¡

- Aquesta forma és la més comuna i la que més s'ensenya a la gent que està començant. Consisteix a dividir el nombre decimal per la base binari que és sempre 2, tornarem a repetir entre dos fins que no puguem dividir més.





- A continuació ens fixem en les restes, veiem que la resta de cada divisió en 0 o 1. Ara escrivim les restes de dreta a esquerra, com indica la fletxa de la imatge i escrivim el nombre resultant: 1100100
eixe seria el mètode de pasar de numeros decimals a binaris.


                                                      ! DE BINARIO A DECIMAL ¡


-En el Sistema Decimal podem escriure nombres com 451, 672, 30, etc. És a dir, podem formar qualsevol combinació dels dígits del 0 al 9 (xifres). En Sistema Binari podem escriure nombres com 01100111, 1110, 011, 1, etc. És a dir, podem formar qualsevol combinació dels dígits 0 i 1 (bits).



                   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada